АЛЕКОВЦИ ПО ПРОЕКТ НА ЛЕОНАРДО В ТУРЦИЯ

p1040684 Петдневна среща на страните партньори по проект“ Леонардо да Винчи“ се състоя в Турция от 13.11.2012г. Проектът „Отвъд числа и граници – един иновативен подход към счетоводството“ е с участието на девет страни: Турция, България, Франция, Германия, Италия, Португалия, Полша, Гърция и Румъния.
България бе представена достойно от най- голямата професионална гимназия по икономика в региона – „Алеко Константинов“ гр.Кърджали. Проектът е насочен към обмен на счетоводни практики в различните страни и в него могат да участват както учители, така и ученици. В рамките на две години училището ще осъществи 14 мобилности на учители и 10 на ученици в различните страни.
На първата среща ученичката от 12 а клас на гимназията Гюлер Халил представи презентация за страната ни, града и училището, а учителите имаха възможността да посетят часове по професионална подготовка в турска търговска гимназия и да обменят информация с колеги.
В заключителната част на визитата всички партньори трябваше да гласуват и изберат лого на проекта . След обсъждане и гласуване участниците приеха предложението на българския екип, изработено от Окан Моллов от 10 в клас .
Следващата, 2013 година, се очертава да бъде натоварена за ПГИ „Алеко Константинов“, тъй като предстоят визити в още 7 държави. През 2014г. България ще бъде домакин на заключителната партньорска среща.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.