Алековци реализират пореден проект

30991_4464286178611_1436280415_n Двуседмичен курс по проект „Индивидуални квалификационни дейности“, секторна програма “Коменски” се състоя в Англия от 11.11.2012г. до 24.11.2012г. Курсът „First Certificate for teachers of Business English“ е с участието на учители от няколко страни: Италия, България, Франция и Англия.
България бе представена достойно от най-голямата професионална гимназия по икономика в региона – „Алеко Константинов“ гр. Кърджали. Проектът е насочен към обмен на методологични практики в различните страни, свързани с преподаването на бизнес английски. Ваня Манева (учител по икономика в гимназията) представи училището и обмени професионални идеи за преподаване на бизнес английски в училище в интензивен курс по темата в град Екзитър, Англия.
img_5284 Темите в курса бяха свързани с разграничаване профила на бизнес учащите, методология на определяне на потребностите им, планиране на учебния процес, финанси, маркетинг, базови икономически теории, умение за водене на преговори, бизнес комуникации (писане на писма и телефонни разговори), презентации, оценка на резултатите от преподаването, използване на бизнес материали в часовете и други.
Част от методологията на курса е и социалната комуникация и развитието на езиковите умения на участниците. Учителите се включиха в няколко екскурзии до различни исторически забележителности около Екзитър.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.