Достойно представяне на Ани от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ на ХХ Национална олимпиада по астрономия

18451853_307710722985287_2111769119_o Град Шумен беше домакин на ХХ Национална олимпиада по астрономия, която се проведе от 5 до 7 май в Профилирана природоматематическа гимназия „Нанчо Попович”. Сто ученици от 17 области на страната бяха класирани за участие в олимпиадата. Една от тях беше Анна Иванова Пенчeва, ученичка от VІІІ клас в Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“, град Кърджали.
Организатори на олимпиадата са Министерството на образованието и науката, Регионалното управление на образованието – Шумен, Профилираната природоматематическа гимназия „Нанчо Попович”, гр. Шумен, със съдействието на Община Шумен и Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.
По регламент учениците се състезаваха в 3 възрастови групи: VІІ-VІІІ, ІХ-Х и ХІ-ХІІ клас. Националният кръг се проведе в рамките на два последователни дни с начало 8:00 часа: на 6 май – теоретичен кръг с продължителност 4 астрономически часа и на 7 май – практически кръг с продължителност до 3 астрономически часа. Ани представи достойно своето училище и град Кърджали като се класира на V място в своята възрастова група, където участваха общо 44 ученици от страната.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.