Отново е 15 септември!

dsc07479 Първият учебен ден е много специален празник за всеки един от нас. Това е празникът на духа и знанието, който събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта.
Изпълнени с радостно вълнение, алековци с нетърпение очакваха да влезнат в своето модерно обзаведено училище. Празнично тържество събра в двора на гимназията ученици, учители, родители. Вълнението и радостта от празника споделиха и специалните гости на тържеството – г-жа Нели Арнаудова, председател на Общински координационен съвет на Съюза на българските учители към КНСБ – Кърджали и инж. Марияна Стратиева – директор на ПГТ “Проф. д-р Асен Златаров” – Кърджали.
dsc07470 Госпожа Атанаска Мешелиева , директор на ПГИ “Алеко Константинов”, поздрави учениците с началото на учебната година, като им пожела здраве и упоритост в овладяването на знанията, а на своите колеги – да дадат всичко от себе си за успеха на своите ученици. По традиция новопостъпилите ученици положиха клетвата на алековеца. Приветствие по случай новата учебна година отправи и госпожа Нели Арнаудова. Богатата музикална програма зареди с настроение присъстващите. По стар български обичай госпожа Мешелиева изля менче с вода, удари първия за новата учебна година звънец и пожела на учениците “На добър час!”.
Щастливите алековци знаят – успехът идва при тези, които знаят и могат, а Професионална гимназия по икономика достойно отстоява девиза си: “Учиш ли тук – печелиш навсякъде!”.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.