Как да се представим успешно

26781896_1530810303634968_1928739701_o На 10.01.2018 г. в Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ се проведе представителната изява „Как да се представим успешно“ на клуб за дейности по интереси „Моят старт в бизнеса“ – с ръководител Цветанка Крачунова.
Учениците показаха как традиционните средства за представяне – CV и мотивационно писмо трябва да се използват като маркетингов инструментариум и могат да ни рекламират по най-добрия начин. Дадоха насоки за целите, които трябва да си поставиш и стратегията, която трябва да изградиш при явяване на интервю. Подсказаха, че добър начин да се откроим сред останалите е, като впечатлим с лично портфолио. Акцент в презентацията на учениците бе разглеждането на soft skills /т.нар. „меки умения“/. Това са всички онези умения, които ни помагат да комуникираме ефикасно и в хармония с останалите. Умело ни доказаха тяхното голямо значение както в личния, така и в професионалния живот, защото на пазара на труда валута са уменията. Накрая ни убедиха, че днес е времето, в което личният бранд е най-голямото ни конкурентно предимство. Той е абсолютна необходимост в забързания свят, в който живеем, защото чрез него можем да представим уникалните си персонални качества и да се отличим над останалите. В действителност как се представяме, е от ключово значение, защото да си добър в това, което правиш, не е достатъчно. Трябва подходящите хора да го узнаят по подходящия начин.
Изявата на клуба съвпадна с АЛЕКОВИТЕ ДНИ по случай предстоящия патронен празник на училището и учениците я посветиха на своя патрон. Те дадоха своето тълкувание на заветите на Щастливеца:
26781894_1530782556971076_1259093355_o Алеко
ни призовава да пътуваме,
да опознаваме нови светове,
да разширяваме кръгозора си,
да надскочим себе си,
да не се затваряме към различното,
а да го използваме,
за да растем самите ние.
Г-жа Мешелиева поздрави учениците и им пожела да продължат да развиват уменията си, да преследват целите си и да бъдат успешни.
Клубът е по проект “Твоят час”, Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020г. Проектът е финансиран от Европейския съюз.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.