Другото лице на учителя

32498340_1662457313847887_8121344692114685952_n На 14 май отвори врати втората изложба „Другото лице на учителя“, организирана по идея на Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ съвместно с Регионално управление на образованието, Кърджали и Дом на културата. Изложбата се намира във фоайето на Дона на културата
В дните между 11 и 24 май, изпълнени с духовност и посветени на Деня на славянската писменост и култура, 18 настоящи и бивши преподаватели от 8 училища от Кърджали и региона показват над 100 творби от различни жанрове на изобразителното изкуство – от живопис и дърворезба, през предмети от приложното изкуство, като картички, изпълнени в квилинг техника, бижута, стъклопис, та до няколко произведения на словото. Изложбата е подредена с много любов и благодарност към онези творци, които дръзнаха да допуснат публиката до най-съкровените си тайни, там, където те са вложили сърце и душа, за да избягат от тежкото си ежедневие в училище и да се „заредят с енергия“ за следващите предизвикателства. „Освен учители, ние сме и възпитатели и учим нашите ученици да усещат и разбират красивото около себе си.“ – сподели на откриването един от организаторите на изложбата.
img_20180514_184318 Гости на откриването бяха г-н Гроздан Колев, Началник на РУО – Кърджали, г-жа Ангелина Костова, старши експерт от РУО.
Слово произнесе директорът на ПГИ „Алеко Константинов“ г-жа Атанаска Мешелиева, която сподели: „В своята доброта и тишина, творбите показват естетическата мярка като етична норма. За всичко това е трудно, и сигурно ненужно, да се говори. Който има душа – ще види и познае. Истински завиждам на тези, които могат да видят повече от това, което аз виждам“.
В приветствените си думи, г-н Колев каза, че е искрено респектиран от това, в какво пространство е попаднал, и че се надява тази инициатива на учителите-творци да се превърне в традиция.
Без да има претенции за каквото и да било, тази изложба дава възможност на обществеността наистина да открие другото лице на учителя. Може да се види до 18 май във фоайето на Дома на културата.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.