Нов успех на алековци на Националното състезание по български език и литература “Стъпала на знанието”

ani Алековци отново се представиха отлично на Националното състезание по български език и литература „Стъпала на знанието”, организирано от Сдружение „10 книги” – Програма „Стъпала на знанието”. Ученичката от 9б клас при Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ Анна Иванова Пенчева постигна максимален брой точки във финалния кръг на състезанието. Тя отново показа отлични знания по български език и литература при решаване на тест, включващ езикови и литературни въпроси. След като преодоля успешно първите „две стъпала” с максимален резултат, Ани доказа за пореден път, че успехът следва смелите, упоритите, знаещите и можещите.
Учениците Емилия Бурдева от VIII б клас и Даниел Дочев от IХ в клас също се представиха достойно във финалния кръг, показаха много добри знания по български език и литература и умения за практическото им прилагане при решаване на тест.
Гордеем се с Вас, скъпи ученици! За пореден път защитихте честта и авторитета на Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов”. Пожелаваме Ви нови успехи по пътя към овладяване на знанието.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.