Представителна изява на клуба по интереси „Институционални знания и култура“

20180516_134256 И тази година дейността на клуба по интереси „Институционални знания и култура“ при Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ по проект BG05M20P001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)”, беше разнообразна и интересна. Участниците, под ръководството на госпожа Румяна Дамянова, се запознаха със същността и правомощията на различни институции и осъществиха ползотворни срещи с техни представители. Бяха посетени Областната управа в Кърджали, съдебната палата, прокуратурата, Научно-техническия съюз, Общинско радио Кърджали, защитено жилище в кв. Гледка, Етнографския ареален комплекс „Златоград“, както и панаира на учебно-тренировъчни фирми в Пловдив. Вълнуваща бе дискусията-викторина с Велислава-Михаела Крачунова – член на младежки екип „Европа“ към представителството на ЕК в България, която запозна младите хора със същността, историята и институциите на ЕС.
20180516_134309 В края на месец юни ученици от Икономическата гимназия, сред които голяма част от членовете на клуба, ще пътуват за столицата, където ще посетят Народното събрание, НДК /център на Българското европредседателство/ и Министерството на младежта и спорта.
На представителната изява учениците си припомниха весели преживявания по време на радушните срещи.
Изявата завърши с „атака“ на торта с надпис „Проект „Твоят час“. Сбогувайки се „сладко“ с проекта, членовете на клуба си пожелаха нови образователни програми, които да ангажират времето им.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.