Денят на детето в Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов”

34102350_10209611622726589_7834315991977820160_n На 1 юни в Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ се проведе мило тържество по случай Деня на детето. Във фоайето бе показана презентация, отразяваща настроението на днешния празник. Най-малките ученици в училище – осмокласниците, получиха балони и пожелания от директора на училището госпожа Атанаска Мешелиева. Тя ги поздрави и им пожела да пазят винаги частица от детската чистота в душите си.
На празника г-жа Мешелиева връчи тържествено грамотите и наградите на алековци, които се представиха отлично във финалния кръг на Националното състезание по български език и литература „Стъпала на знанието”. Те показаха много добри знания по български език и литература и умения за практическото им приложение при решаване на тест и създаване на есе. Наша гордост са:
Анна Пенчева от IХ „Б“ клас – грамота „Победител “ и награда /книга/ за отличното й представяне – I място сред деветокласниците в цялата страна.
Даниел Дочев от IХ „В“ клас и Емилия Бурдева от VIII „Б“ клас – грамоти за достойно представяне във състезанието.
Пожелаваме им много успехи, да покоряват стъпалата на знанието и все така достойно да защитават авторитета на гимназията.
Настроението бе весело, а празникът завърши с кръшно българско хоро.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.