До София и назад /по Алеко/ Среща с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева

35853454_2191641921056735_933371572528349184_o Ученици от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ град Кърджали направиха посещение в София. Групата включваше онези алековци, които с дейността си издигаха престижа на училището – победители в национални, регионални и областни състезания, конкурси, олимпиади.
В сътрудничество със сдружение „Омега“ групата, водена от госпожа Донка Георгиева – заместник – директор по учебната част, осъществи незабравими срещи в Народното събрание и в Министерството на младежта и спорта.
img_0402 Вълнението ни завладя още със стъпването в Парламента. Разгледахме сградата, изложбите, наблюдавахме работата на депутатите от балкона в пленарна зала. Срещахме в кулоарите познати лица от политическия ни елит, но най-емоционална беше непредвидената ни среща с нашия именит съгражданин Вежди Рашидов. В последвалия непринуден разговор скулпторът си припомни за свое произведение – бюста на нашия патрон Алеко Константинов, създаден по повод на четвъртвековния юбилей на Икономическата гимназия.
Но очакваната среща тепърва предстоеше. Председателят на Народното събрание госпожа Цвета Караянчева ни посрещна топло и изказа радостта си от досега с млади хора от Кърджали. Тя ни разказа за актуалната работа на парламента и за успехите на парламентарното измерение на Българското председателство на ЕС. img_0349 Пожела ни да мислим прагматично за своята реализация в България и сподели, че постоянството, упоритостта и разумът са ключът към успеха. Задавахме въпроси, интересувахме се и от личните й вълнения и стремежи, изказахме гордостта си, че наш съгражданин е на този висок държавен пост. Отправихме покана към госпожа Караянчева да посети нашата професионална гимназия. Тя прие с готовност. Разделихме се с пожелания за нови бъдещи срещи.
В Министерството на младежта и спорта разговаряхме със заместник-министъра госпожа Ваня Колева. Тя ни запозна с амбициозната дейност на младия състав на Министерството – реализиране на програми, срещи с младите хора, активно участие в международни проекти.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.