Честит първи учебен ден, алековци!

3_0 Първият учебен ден е специален празник за всеки от нас, защото символизира стремежа на народа ни към наука и образование – единственият верен път за бъдеща успешна реализация на днешните ученици.
1_2 С нетърпение ръководството и колективът на ПГИ“Алеко Константинов“ очакваха своите ученици и техните родители в празнично украсения двор на гимназията.
5_0 Радостта от празника споделиха гостите: Антония Костова – представител на Областна администрация – Кърджали и инж. Марияна Стратиева – директор на Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Кърджали.
6_0 Директорът на гимназията, г-жа Атанаска Мешелиева, поздрави учениците с началото на новата учебна година, специално се обърна към новоприетите ученици, които са направили правилния избор – да се обучават в най-голямото професионално училище в областта и на всички ученици и учители пожела успешна година по трудния път към овладяване на знанието. Госпожа Мешелиева се обърна и към родителите, като изрази своята увереност, че като партньори на училището заедно ще постигнат оптимални резултати. Своите поздрави и пожелания за успешна учебна година отправиха и гостите Антония Костова и инж. Марияна Стратиева. Приветствие от името на дванадесетокласниците поднесе Симона Иванова. Поздравителни адреси по случай празника бяха получени от Цвета Караянчева-председател на Народното събрание на Република България, от инж. Хасан Азис- кмет на Община Кърджали, от Раиф Мустафа – председател на Общински съвет – Кърджали. Госпожа Костова прочете поздравителния адрес, изпратен от Областна администрация – Кърджали. По традиция новоприетите ученици положиха тържествено клетвата на алековеца. За всички присъстващи бе музикалният поздрав , изпълнен от Таня Конникова и групата за народни танци към гимназията „Хоро се вие“. След изпращане на училищното знаме госпожа Мешелиева удари първия училищен звънец, изля менче с вода и пожела на всички успешна учебна година. Учениците се отправиха към входа на училището, където по стара българска традиция бяха посрещнати с пита и мед.
Успешна учебна година, алековци!

4_0
2_1

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.