Алековци отново се включиха в инициативата „Европейска седмица на кодирането“

44273462_192362371660766_5682126833642897408_n За шеста поредна година се провежда Европейската седмица на програмирането (EU Code Week). Това е самоинициирало се движение, посветено на създаването на код. Целта му е програмирането да стане по-разбираемо, да се покаже на хора от всякаква възраст как могат да вдъхнат живот на идеите си чрез код, да се разсее неяснотата по отношение на уменията в тази област и да се даде възможност на мотивираните хора да учат заедно.
ПГИ „Алеко Константинов“ за втори път учасва в EU Code Week. Учителят по икономическа информатика Пламена Дюлгерова се вкючи в събитието, като проведе открит урок на тема „#FunCoding“ с ученици от IXб клас и обучение на тема „Безопасно сърфиране в Интернет“ с Xв клас.
По време на открития урок учениците се запознаха с основната концепция на програмирането.Те работеха на платформата code.org ,където използваха блокове код и интерфейса на играта Angry bird. В края на урока всички получиха сертификати.
В обучението на тема „Безопасно сърфиране в Интернет“, учениците проведоха дискусия на тема „Заплахите в интернет“ и се запознаха с правилата на общуване чрез игра, предоставена от организацията Safenet. То предизвика голям интерес и в него се включиха ученици от Xв клас.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.