Седмицата на четенето В ПГИ „Алеко Константинов“

img_20181026_101523 Днешният петък в Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ бе особено вълнуващ за учениците от 8 клас, изучаващи интензивно английски език, и представителите на ученическия съвет. Те присъстваха на заключителната проява, включена в Програмата за провеждане на Национална седмица на четенето (22 – 26 октомври), организирана от Министерство на образованието и науката , в изпълнение
на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността – среща с учители творци от гимназията. В театралната зала „Асара“ пред младежите свои стихове прочете учителката по английски език Искра Каменова. Литературното четене премина в оживен разговор между нея и учениците, които задаваха въпроси, свързани с творчеството ?, кога е започнала да пише, какво я вдъхновява, притеснява ли се пред публика да споделя своите преживявания и защо пише на английски език. received_933747843481977 Младата поетеса подчерта, че нейните стихове не са само на английски. Тя ги посвещава на свои любими хора и винаги се вълнува, когато трябва да ги сподели с публика. По светналите очи на слушателите се видя колко стиховете на тяхната учителка са ги докоснали и развълнували.
С това приключи Седмицата на четенето В ПГИ „Алеко Константинов“. Присъстваха директорът на Професионалната гимназия г-жа Атанаска Мешелиева и заместник-директорът г-жа Стилияна Григориева, както и учители, колеги на поетесата Искра Каменова.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.