Традиционно участие на алековци в инициативата „Мениджър за един ден“

collage „Мениджър за един ден” е най-дългоочакваното и популярно от всички събития на JA Bulgaria.
“Мениджър за един ден” е най-директният подход на JA Bulgaria за среща на младите хора с реалния бизнес. Целта на инициативата е да даде възможност на младите хора за ранно кариерно ориентиране и придобиване на ценни умения за бъдещия им професионален път, а на компаниите и организациите домакини възможност да покажат своята отговорност към развитието на потенциала на младите хора на България.
img_4913 Всяка година над 1000 ученици и студенти в цялата страна прекарват един ден във водещи български и международни компании и учат директно от топ мениджърите и топ служителите им. Въпреки че са заедно само един ден, много от младежите и техните домакини продължават да поддържат връзка и след това. Предложения за стажове или работа са често срещана практика към добре представилите се младежи.
collage2 17-тото издание на инициативата се проведе на 30 октомври 2018 г. За участие в инициативата бяха одобрени петима ученици от ПГИ „Алеко Константинов“. Онур Адем от XIБ клас бе избран за управител на хипермаркет „Технополис “ гр. Кърджали. В сдружение „Омега“ учениците Деница Хаджиева, Есин Мурад, Елеонора Хаджиева от XIБ клас и Алпер Юмер от XIГ клас заеха следните позиции – председател, координатор проекти и технически сътрудник. Учениците бяха придружени и представени пред организациите от Пламена Дюлгерова, учител по професионална подготовка.
По време на работния ден те се запознаха с основните дейности на организациите и спецификата на заеманите от тях длъжности.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.