Втори етап на училищния кръг на НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ за „НАЙ-ДОБРА БИЗНЕС ИДЕЯ“

dav dav dav dav За пореден път учениците от Икономиката доказаха, че за тях няма невъзможни неща. На втория етап на училищния кръг на НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ за „НАЙ-ДОБРА БИЗНЕС ИДЕЯ”, който се проведе на 27.02.2019 г., те ни впечатлиха с креативност, иновативност, устойчивост, реалистичност, а също така и с много добра обосновка и предвиждане на целевата група и стартовите разходи на техните предложения. Осем бизнес идеи преминаха селекцията на първи етап и продължиха в надпреварата- Шермин Шенол Ахмед от XI В с “Молекулярен сензор за смартфон“, Алпер Нури Юмер от XI Г с „Изработване на сандали от автомобилни гуми“, Рамадан Сали Мустафа от XI А с “Health Centre R–M”, Мелек Баязит Байрям от XI А с „Гнездо за птици на Вашия покрив“, Деря Илхан Хасан от XI А с „Рециклирай и нахрани със SODINO“, Онур Айхан Адем от XI Б с „Дигитално обучение“, Кристина Емилова Бочукова от XII Г с „Иновативен шезлонг Solar Comfort”, Айсун Осман Фаикова от XII Г с „Плаващ ресторант GREENS”.
Наши гости бяха доц, д-р Магдалена Николова- управител на ТО на НТС, Кърджали и Ирина Христова – главен счетоводител “Стокова борса“. Освен тях в комисията по оценяването бяха г-жа Атанаска Мешелиева – директор, г-жа Цветанка Крачунова и г-жа Христина Ванчева – учители по икономически дисциплини.
Г-жа Николова поздрави учениците за техните креативни идеи и сподели радостта си, че те са не само иновативни и реалистични, но и „зелени“. Изказа задоволство и от факта, че учениците показаха много добри презентационни и ораторски умения и им пожела още по- големи успехи в бъдеще.
А г-жа Мешелиева им пожела след няколко години идеите им да се превърнат в реалност.
В тридневен срок журито ще обяви резултатите от крайното класиране и двете идеи, които ще участват на националното състезание.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.