Призови места за ученици от ПГИ „Алеко Константинов“ в Националното състезание по български език и литература „Любословие“

На 27. 02. 2019 г. се проведе Втори финален кръг на Националното състезание по български език и литература „Любословие“, организирано от Сдружението на учителите филолози. Една от целите на това сдружение е да работи за функционалната грамотност на българските ученици, а целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на писмен текст по конкретна задача.
За участие се класираха 13 ученици от VIII до XII клас от нашата гимназия, явили се на първи кръг. За пореден път призово II място зае ученичката от десети клас Анна Иванова Пенчева. Евтелия Танер Юмер, ученичка от VIII а клас, зае III призово място сред осмокласниците. Тези резултати са сред ученици от цялата страна.
Достойно се представиха и останалите ученици, взели участие във втори кръг: Пънар Мустафа от IXа кл. Виктория Минчева от IXв кл, Мелике Шабан от Xа кл. Таня Конникова от Xб кл, Даниел Дочев от Xв кл, Десислава Хаджиева от Xв кл, Виолета Атанасова от XIIв кл, Зорница Попова от XIIб кл, Севдие Бекир от XII бкл, Синем Сюлейман от XIIг кл.
Поздравяваме учениците и им пожелаваме нови успехи в издигането престижа на нашето училище.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.