Младежки посланик на НАТО се срещна с ученици от Икономиката

Processed with VSCO with  preset Processed with VSCO with  preset Ученическият съвет на Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ взе участие в информационна среща с Велислава-Михаела Крачунова – Младежки посланик на НАТО, член на Българско младежко евроатлантическо дружество – част от мрежата на младежката организация на Атлантическия клуб в България. Инициативата е по повод 70-годишнината от създаването на НАТО и 15-годишнината от приемането на България в Алианса. Целта на срещата е да запознае младите хора с националните приоритети на България в областта на външната политика и по-конкретно – дейността на НАТО и приноса на България в системата за колективна сигурност и отбрана.
С интересна презентация и много клипове учениците от 8 до 12 клас бяха запознати с въпроси, свързани с миналото, настоящето и бъдещето на Алианса. Те научиха повече за историята на НАТО, за държавите членки и процеса на присъединяване, както и за вземането на решения и финансирането. Увериха се, че НАТО е повече от необходима и днес, за да гарантира сигурността на гражданите на държавите членки посредством мисиите си за управление на кризи и усиленото сътрудничество за справяне с предизвикателствата пред сигурността.
В изпълнение на мисията си да предаде своите знания за това какво е НАТО, да изясни дейността му и значението на членството на България в Алианса, Велислава-Михаела Крачунова завърши презентацията си с интерактивен тест Kahoot, с което окончателно спечели възпитаниците на икономиката.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.