Кариерен фестивал в ПГИ „Алеко Константинов“

viber-image-2019-05-03-11-53-01 viber-image-2019-05-03-11-52-21 В ПГИ „Алеко Константинов“ приключиха проявите в рамките на проект „Кариерна РАКЕТА“. Основната цел на проекта бе да помага на момичетата и момчетата да преодолеят половите стереотипи и да изберат алтернативни и перспективни кариери. Тя намери реализация в интересни инициативи, в които се включиха ученици от всички класове в гимназията. Беше организиран кариерен фестивал, който включи:

  • кръгла маса на тема „Да разчупваме стереотипите в живота!“
  • Ден на момичетата, в който се осъществи среща с арх. Петя Назърова
  • Ден на момчетата с посещение на кабинета по практика – готварство в

viber-image-2019-05-03-11-54-43 Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“. Учениците от икономическата гимназия се запознаха с тънкостите на кетъринг услугата, разяснени от г-н Георги Гарабедян – старши учител по практика в направление “Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“.
Фестивалът завърши с парти, в което имаше много усмивки, придружени с вкусно приготвената храна от възпитаниците на г-н Гарабедян.
Таня Конникова, Есин Мурад, Онур Адем и Даниел Дочев, които бяха в екипа на Кариерна РАКЕТА в ПГИ, разказаха за преживяванията си от онова прекрасно пътуване до Старозагорски минерални бани преди няколко месеца. Там те откриха много нови приятели, получиха знания и умения от изключително професионалния и интелигентен проектен екип на Кариерна РАКЕТА. И четиримата работеха всеотдайно, като учеха съучениците си, че стремежът към знания и самоусъвършенстване няма пол и изключенията от правилото в избора на образование и професионална реализация доказват това твърдение. Бяха раздадени книги, посветени на изявени личности в науката, културата, политиката.
Икономическата гимназия се сбогува с проект „Кариерна РАКЕТА“ с надежда за нови срещи и проекти.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.