ПГИ “Алеко Константинов“ – домакин на национален форум за професионалното образование и обучение

img_4639-1 img_4632 67809449_10212294162748413_3148901843392790528_n img_4597 На 4 октомври в сградата на най- голямата професионална гимназия в област Кърджали – Професионална гимназия по икономика“Алеко Константинов“, се проведе част от Националното съвещание на дирекция „Професионално образование и обучение“ към Министерството на образованието и науката. На съвещанието с експертите по професионално образование и обучение от МОН и от Регионалните управления на образованието в цялата страна бяха поканени директорите на професионалните гимназии и на училищата с професионални паралелки от област Кърджали.
Гостите бяха посрещнати от ръководствата на двете училища – Професионална гимназия по икономика и Професионална гимназия по туризъм, Кърджали. Форумът бе открит от заместник- министъра на образованието и науката- г-жа Таня Михайлова. На срещата присъстваха г-жа Маргарита Гатева, г-жа Магдалена Станулова, г-н Чавдар Здравков – експерти от МОН по всички професионални направления, както и началникът на РУО Кърджали- г-н Гроздан Колев и експерти от РУО, Кърджали. Присъства и г-н Васил Радойновски – ръководител на Секретариата на Българо-швейцарската търговска камара.
На форума бяха представени специалностите и професиите, по които се обучават учениците от професионалните гимназии в областта. Гостите бяха впечатлени от обновената и модерна база на училището и особено от топлото посрещане, което бе организирано от Ученическия съвет.
За пореден път се защити девизът на гимназията“ Учиш ли тук, печелиш навсякъде!“

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.