Нетрадиционен прочит на темата за Предприемачеството в икономиката

325c27bf7-4fe2-4139-9ceb-bceca915a7b1 За поредна година учениците от Професионална гимназия по икономика се включиха в Световната седмица по предприемачество от 18 до 24 ноември с поредица от инициативи.
Кампанията започна с презентации за събитието и значението на формирането на инициативност и предприемачество – една от осемте ключови компетентности за учене през целия живот, включена в Европейската референтна рамка.
Отправено бе и предизвикателство към учениците да генерират вдъхновяваща публична идея, заразяваща общността с екологична , социална или социално-екологична насоченост, подчинена на глобалните за кампанията теми за 2019 година, които са основа за различните събития по света- „Образование”, „Екосистеми”, „Включване” , „Политики” .
Кулминацията на събитията бе нетрадиционното представяне на темата за предприемачеството чрез „урок спектакъл“, изнесен от курса по проект „Практични финанси“ на Джуниър Ачийвмънт България, с ръководител Цветанка Крачунова.
С иновативния урок „Приказка за къщичката на Баба Яга, малко преиначена“ учениците представиха от съвсем различна гледна точка понятия като предприемач, бизнес план и бизнес стратегия, конкуренция, реклама, счетоводство.
Поредицата от събития завърши с връчване на сертификати на участниците от директора на гимназията г-жа Атанаска Мешелиева.
Участието в събитието се оказа истинско предизвикателство и превърна тази седмица в празник за младите възпитаници на Икономиката, като им помогна да осъзнаят своите способности и да открият нови хоризонти пред себе си.
Пожелаваме им да бъдат все така креативни и смело да реализират идеите си!
Световната седмица на предприемачеството е международна кампания, която има за цел е да подпомогне младите хора да развият предприемаческо мислене и поведение. В рамките й се организират разнообразни събития с цел да се вдъхновят младите хора да изследват потенциала си и поощрява иновациите, въображението и творческата мисъл.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.