Отлично представяне на нашите ученици в първия кръг на Националното състезание по български език и литература „Любословие”

img_3356 За девета поредна учебна година ученици от нашето училище се включиха в Националното състезание по БЕЛ „Любословие“, организирано от Сдружението на учителите филолози в България. Целта на състезанието бе да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на писмен текст по конкретна задача. Форматът за проверка на знанията и уменията на учениците за всеки от класовете бе писмен тест с въпроси от отворен и от затворен тип по български език и литература, а като допълнителен компонент – задача за създаване на текст. Проверката на тестовете и на ученическите писмени работи се осъществи в София от членове на СУФ „Любословие” по критерии, съобразени с всеки тестов вариант.
В първия кръг, който се проведе на 20 ноември, участваха 25 ученици от VIII до ХI клас. Директорът на гимназията г-жа Мешелиева връчи грамоти и поздрави всички участници, които се представиха достойно в това оспорвано състезание.
Пожелаваме успешно представяне и на втория финален кръг на състезанието през месец февруари.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.