Алековци на финал в конкурса „Млад благотворител“

snimka Ученическият съвет при ПГИ “Алеко Константинов“, с подкрепата на Цветанка Крачунова, Мехмед Мехмед и Филиз Мустафа – учители в гимназията, кандидатства за финансиране на благотворителна инициатива в Националния конкурс „Млад благотворител 2020“, организиран от фондация „Благотворител“.
От подадените 54 проекта на първи етап до финал със защита пред комисия бяха допуснати само 12 проекта, сред които и този на Гимназията по икономика.
Учениците с ентусиазъм се включиха във финалното предизвикателство – да направят клип, с който да защитят идеята си. Въпреки ситуацията, която възпрепятства реализирането й, алековци не се отказаха, защото мисията на проекта им „МОСТАР“ е да докаже, че “силата е в ръцете им, които разрушават стените и изграждат мостове“ между поколенията.
Проектът „МОСТАР – Изграждане на мостове между поколенията чрез физическа активност“ бе замислен с много любов за съвместни физически активности между учениците и възрастните от Дома за стари хора в града ни. За силната мотивация и ентусиазма, за внимателно избраната и важна за обществото ни кауза, за идеята, с която учениците са готови да допринесат за добротворството, нашите възпитаници бяха поканени да преминат обучение „Лидерство и управление на проекти“ с водещи лектори в областта. Защото доброволчеството е призвание и има много неща, които могат да се направят с ум, сърце и ръце!
Целта на инициативата е да активизира учениците да развият способности като управление на проекти, желание за доброволчество и благотворителност. Това е възможност младите хора да спомогнат за промяна на средата, в която живеят или да развият смислена кауза.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.