Алековци Випуск 2020 тържествено получиха свидетелствата си за зрелост

img_4112 img_4098-1 img_3791 Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ връчи дипломите и свидетелствата за професионална квалификация на своите зрелостници на официална церемония в двора на училището. Точно в 17.30 часа учениците заеха местата си, спазвайки задължителната дистанция. Те аплодираха директора Атанаска Мешелиева, която им пожела да бъдат успешни, да не забравят гимназията, а по новия си път да срещнат много приятели и да преодоляват предизвикателствата. „На добър час, Випуск 2020!“, обърна се тя към момичетата и момчетата. Те за последно чуха училищния звънец и броиха по традиция от 1 до 12.
От името на абитуриентите благодарност за всеотдайността на учителите и ръководството на гимназията отправиха Онур Адем – първенец и отличник на випуска и Рамадан Мустафа – отличник на випуска.Те получиха специално изработени плакети и награди. Награди бяха връчени и на още 11 отличници и много изявени алековци, работили за издигане престижа на гимназията.
„Скъпи учители, Вие ме обучавахте като професионалисти. Благотворно доизграждахте личността ми чрез своя жизнен опит. Напътствахте ме и ме подкрепяхте. Показахте ми, че за да успеея, трябва да се боря и да не се страхувам да греша. И ако човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му, то тръгнем ли към своите – нека сме упорити, за да ги превърнем в реалност. Както всичко, което сте ми дали, ще бъде винаги с мен и ще останете в сърцето ми!“ – каза Онур, а бурни аплодисменти заглушиха думите му.
Със самочувствие на знаещи и можещи хора зрелостниците се сбогуваха и поеха по своя нов път – да превърнат мечтите си в реалност.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.