ПГИ „Алеко Константинов“ – Официален партньор на Европейска седмица на професионалните умения 2020

Mitko-3Radko-4Европейската седмица на професионалните умения 2020 г. се провежда по цифров път в целия Европейски съюз от 9 до 13 ноември. Тя се организира от Европейската комисия в партньорство с Федералното министерство на образованието и научните изследвания на Германия, като част от германското председателство на Съвета на ЕС. С настоящото пето издание хората от всички възрасти се насърчават да откриват своите таланти и да развиват уменията си в съответствие с потребностите на пазара на труда чрез професионално образование и обучение (ПОО).
Като част от Европейската седмица на професионалните умения 2020 г. местни, регионални и национални организации от ЕС и извън него са домакини на виртуални прояви и дейности, подчертавайки ползите от ПОО и неговата ключова роля в ученето през целия живот.
С поредица от дейности Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ отново се включи в инициативата на Европейската комисия.
Стартът на седмицата бе даден чрез информационна кампания в сайта на училището относно инициативата, като бе изтъкната ролята и значението на ПОО. С видео връзка в часа на класа се проведоха срещи с бивши възпитаници на гимназията, които споделиха своя опит, разказаха за кариерните си постижения и така мотивираха настоящите ученици.
По традиция гимназията отбеляза и Международния ден на счетоводителя – 10 ноември.
Чрез информационни бюлетини бяха представени специалностите в гимназията и възможностите за реализация, а също така и дейностите на учебно-тренировъчната фирма.
ПГИ „Алеко Константинов“ ще се включи в предстоящата Световна седмица на предприемачеството (16 – 22 ноември).
До края на учебната година в гимназията ще се реализират множество инициативи, изтъкващи ролята и значението на професионалното образование и обучение.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.