Алековци отбелязват Деня на народните будители

125487739_889661715106936_7346635613059276155_n Въпреки епидемичната обстановка ПГИ “Алеко Константинов“ не пропусна да отбележи подобаващо Деня на народните будители. Във фоайето на гимназията бе представена изложба с произведения и ликове на будители. Информация за хората, отдали своя талант, ум, а не малко от тях и живота си, учениците можеха да почерпят от специално подготвени презентации в Майкрософт Тиймс. Организиран беше и конкурс за мултимедийна презентация, посветен на най-ярките имена в нашата история, на хората, благодарение на които сме запазили своята „народна свяст“ – будителите. Наградите и грамотите на отличените класове бяха връчени от г-жа Мариела Попова – директор на гимназията, след като учениците се върнаха в присъствена форма на обучение.
РЕЗУЛТАТИ ОТ КОНКУРСА ПОСЛУЧАЙ 1ВИ НОЕМВРИ ЗА МУЛТИМЕДИЙНА ПРЕЗЕНТАЦИЯ ЗА ЖИВОТА И ДЕЛОТО НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ
„НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ И АЗ“
ЦЕЛТА НА КОНКУРСА БЕШЕ:
1. Да насочи вниманието на учениците към историческата памет за личности и събития от нашето минало, които са значими за съхраняване на българската идентичност и приобщаване към европейските ценности.
2. Да стимулира творческото мислене на учениците при работа в екип и изява на личните им качества.
3. Да предизвика интерес у младите хора да откриват будителите на своето време. Журито в състав: Светла Стоева, Валентина Райчева, Пламена Дюлгерова и Филиз Мустафа, оцениха и класираха следните презентации:
ПЪРВО МЯСТО – 12 Б КЛАС
ВТОРО МЯСТО – 11Б КЛАС
ТРЕТО МЯСТО – две награди – 10А И 9Г

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.