Международния ден на толерантността

125498337_803123413875077_7261306797789461163_n За поредна година учениците от ПГИ „Алеко Константинов“ отбелязват Международния ден на толерантността. Те са привърженици на идеята за разбирателство между народите и подкрепят Декларацията за принципите на толерантността. Приемането на богатото многообразие от култури в нашия свят и проявите на човешката индивидуалност, уважението към различния от теб са част от ежедневието на алековци. Младите хора се гордеят, че учат в училище без прояви на агресия, където всеки се чувства важен, необходим и обичан.
По инициатива на Ученическия съвет и под ръководството на Филиз Мустафа, Пламена Дюлгерова и Димитрия Христова учениците изненадаха своите учители с Урок по Толерантност и Доброта. Те показаха, че това е пътя към сърцата на всички хора! Те влязоха в предварително определени роли и зададени ситуации, представящи социалните различия в съвременния свят.
Айсун и Стиляна-Андрияна представиха презентация за толерантността. По случай Деня на толерантността фоайето беше подходящо украсено.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.