Доброволците от ПГИ с инициативи по случай Деня на християнското семейство

126156823_403048164384789_144687144276424778_n На 21 ноември честваме празника Въведение Богородично, който се отбелязва и като Ден на християнското семейство и на православната младеж. Този празник напомня на всички, че трябва да възпитаваме децата в благочестие, в послушание към родителите , милосърдие и чистота на нравите.
Всяка година в гимназията отбелязваме празника с различни инициативи.
Доброволците от клуб “Щастливеца“ решиха да поздравят тези, които от месеци са далеч от семействата си, за да се грижат за живота и здравето на хората.
Алековци написаха благодарствени писма до всички работещи в отделенията на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски” АД – Кърджали с послание, че в тази трудна епидемична обстановка те не са сами. Благодариха им за неуморния труд и благородство, за компетентните грижи към пациенти и техните близки, и за безкористното внимание, което ни отдават, без да се щадят.
Младежите от клуба се прекланят пред професионализма и отдадеността, с които лекарите и целият медицински персонал работят и се грижат за хората.
Не бяха забравени и възрастните хора от Дома за стари хора в град Кърджали. По традиция, алековци винаги посещават Дома за стари хора на празници, организират благотворителни базари за набиране на средства за осигуряване на малки подаръчета, , както и творчески и трудови ателиета за живеещите там, изнасят концерти. Поради епидемичните обстоятелства през тази учебна година те стигнаха до възрастните хора по нетрадиционен начин. Доброволците заснеха клип с послания и песни, за да изразят голямото си уважение и признателност към тях и житейският им опит. В тази трудна за всички ни обстановка, пожелаха на възрастните хора здраве и дълголетие и ги увериха, че заедно ще преминeм през тези трудни за цялото ни общество дни!

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.