Успешно представяне на нашите ученици в първия предварителен кръг на Националното състезание по български език и литература „Стъпала на знанието”

На 05.11.2020 година се проведе първият предварителен кръг на Националното състезание по български език и литература „Стъпала на знанието”, организирано от Програма „Стъпала на знанието” на Сдружение „10 книги”. В него взеха участие 15 ученици от ПГИ „Алеко Константинов”- от 8 до 12 клас. Те решаваха тест върху учебното съдържание от предходната учебна година. Целта на състезанието бе да се осигурят условия за изява на придобитите знания и умения по БЕЛ в конкурентна и състезателна среда на ученици от цяла България.
Алековци отново се представиха достойно и показаха много добри знания по български език и литература и умения за практическото им прилагане при решаване на тест, включващ езикови и литературни въпроси. Пет от тях успяха да постигнат максимален резултат от 46-50 точки: Анна Пенчева- 12б клас; Мелике Шабан – 12а клас; Виктория Минчева – 11в клас; Джесика Илиева и Мануел Маринов – 8в клас.Те успешно преминаха първото стъпало към финалния кръг на състезанието. Пожелаваме им успех и във втория кръг.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.