Ден на розовата фланелка

start-your-day По традиция в Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ бе отбелязан световния ден за борба с тормоза в училище, известен още като „Ден на розовата фланелка“. Фланелката и цветът символизират неприемането на тормоз и насилие в училище. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс измислят да подкрепят приятеля си, като купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. Денят премина на принципа на връстници обучават връстници.
В часа на класа учениците от 10а клас с желание се включиха в образователни игри на платформата на Kahoot!, подготвени от училищния психолог г-жа Зейние Мехмед и г-жа Пламена Дюлгерова учител по професионална подготовка. Голям интерес предизвика играта за безопасното сърфиране в интернет, чрез която получиха знания за опасностите от кибертормоза. Двамата най-добре представили се в игрите ученици получиха сертификат за активно участие в инициативата.
Учениците подготвиха презентация, оформиха кът с розови тениски и постери с послания към своите връстници. Денят приключи с флашмоб с участие на Ученическия съвет и учители от гимназията.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.