2011 / 2012

ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ИЗЯВИ НА УЧЕНИЦИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ” ГРАД КЪРДЖАЛИ ПО ПРОЕКТ „УСПЕХ”

От 1 февруари 2012 година 256 ученици от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов” град Кърджали се включиха активно в реализирането на проект „УСПЕХ – Училище за Себеутвърждаване и Подготовка към Европейски Хоризонти”- Бюджетна линия: BG051PO001-4.2.05 „Да направим училището привлекателно за младите хора” от ОП РЧР. Проектът се съфинансира от Европейският социален фонд за финансовата рамка 2007 – 2013 година, като конкретен бенефициент е Министерството на образованието, младежта и науката, а целева група по проекта са всички държавни и общински училища.
По проект „УСПЕХ” в икономическата гимназия са създадени 19 форми на извънкласна и извънучилищна дейност. Чрез участието си в тях учениците имат възможност да развият допълнителни знания, умения, компетентности, като основната цел на проекта е да се осмисли свободното време на учениците, включително и на такива с риск от отпадане и/или прояви на агресия и/или насилие.
Като израз на постиженията на учениците в различните клубове, студиа и секции е предвидено провеждане на представителни изяви.
В Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов” град Кърджали вече са организирани 3 такива изяви.
На 29 февруари гостите на учениците от клуб „Млад еколог – екотуризъм” с ръководител Мирослав Кукев бяха запознати с Националните паркове и защитени територии в България чрез презентации, изготвени от участниците в клуба. Младите еколози проведоха и акция за почистване на едно от най- посещаваните места в града – парк Горубсо, а на 25 и 26 февруари осъществиха туристическо пътуване до римската баня Армира край Ивайловград и станаха свидетели на кукерския празник в града.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAМладите еколози сред кукерите в град Ивайловград

SAMSUNG DIGITAL CAMERAКрай крепостта Армира

dscf1582Представителната изява на клуб „Млад еколог – екотуризъм”

На 14 март 2012 година участниците в клуб „Здраве, секс, наркотици” с ръководител Румяна Карагяурова дадоха добри и полезни съвети на своите гости за здравословното хранене. Чрез викторина с публиката те провериха и обогатиха знанията на своите гости в тази област.

dsc03084
dsc03087
dsc03099

На 28 март 2012 година младите химици от клуб „Забавна химия” представиха своите „плодови напитки”, „вина” имного други магически химически действия пред многобройна публика. За своята представителна изява те се подготвиха с нетърпения и ентусиазъм под ръководството на Ваня Деликирова. За своите умения те бяха наградени с грамоти за успехи в овладяването на магията на химията от директора на гимназията, госпожа Кера Петрова.

dsc03259
dsc03275

С нетърпение учениците от гимназията по икономика очакват изявите на младите пътешественици, преводачи, на приятелите на книгата, футболистите, на младите танцьори и певци, а от участниците в клубовете „Как се управлява хотел” – идеи за собствен бизнес в бъдеще.

Comments are closed.