Забавна химия


ПОСЕЩЕНИЕ В НИКОПОЛ

На 19 и 20.ІV.2013 година учениците от клуб „Забавна химия” посетиха и разгледаха фабриката за хартия „Никопол”, която е специализирана за производство на малограмажна хартия (мека тоалетна хартия, кухненски кърпи с допълнителна здравина и висока степен на попиване, здрави и плътни салфетки, кърпи за ръце и хартиени кърпи C-fold). Проследиха на живо пътя за получаване на крайния продукт от хартиени отпадъци и целулоза.
Изказваме голяма благодарност на управителя г-н Иво Йорданов за отзивчивостта и вниманието, които ни оказа.

„ШОУ ОТ ХАРТИЯ”

На 26 .ІІ. 2013 г. в театрална зала „Асара” клуб „Забавна химия” изнесе своя спектакъл „Хартиено шоу”. Представи се презентация „Рециклиране на хартия”. С нея се разказазащо е необходима и как се извършва; какво се печели от нея и как се опазва околната среда; начините за намаляване на хартиените отпадъци; какво се прави в момента и какво още може да се направи; показаха се хитри идеи за оползотворяване на хартиените отпадъци в бита ни.
Голям интерес и въодушевление предизвика ревюто на пет оригинални рокли изработени от хартия втора употреба. Много въображение, сръчност, изобретателност и любов вложиха момичетата, за да представят новата си модна колекция “Лято-2013”. Моделите се представиха от членовете на клуба и се коментираха от водещите.

ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗЯВА „МАГИЯ ОТ ХАРТИЯ”

На 18.ХІІ.2012 година в Актовата зала на училището клуб „Забавна химия” представи „Магия от хартия”.
Участниците показаха в презентация историята на хартията, етапите на нейното производство и дейностите, извършени в клуба. Презентираха работата си при изработване на ръчна хартия и предоставиха албум от ръчно изработена хартия на гостите и публиката за разглеждане.
Изработените прекрасни и уникални хартиени предмети бяха украсени и аранжирани в духа на Коледа и Нова година. Предизвикаха възхищение и бурни аплодисменти при представянето им.
Голям интерес и любопитство предизвикаха демонстрираните магии с хартия: гърмяща и незапалваща се хартия, появяващи се пожелания, рисунки с пламък на свещ, мост от хартия, превръщане на бяла роза в розова и други.
На гостите учениците подариха цветя изработени от тях. Останалите предмети бяха предоставени на благотворителното Коледно изложение, организирано от Областната управа на 18.ХІІ.2012 година.

КЛУБ „ЗАБАВНА ХИМИЯ”

Учениците от клуба се запознаха с производството на хартия, нейните видове и основните етапи при рециклирането. След теоритична подготовка изработиха ръчна хартия от стара хартия от вестник, рекламни брошури, салфетки и други непотребни листове. Допълнително я декорираха и украсиха, като проявиха въображение и естетически усет.
Започнаха да изработват и предмети от хартия втора употреба.

Comments are closed.