Млад преводач


На 24.06.2013 г. от 10, 00 ч. в Актовата зала се проведе втората представителна изява на членовете от клуб “Млад преводач”. Учениците, разпределени в два отбора, отговаряха на въпроси от състезанието, носещо името на клуба. Всички млади преводачи успешно преминаха през трите кръга на играта. Публиката в залата също не остана равнодушна и се включи активно, подкрепяйки отборите.

Ha 23.04.2013 г. от 10, 00 ч. в Актова зала се проведе представителна изява на членовете от клуб “Млад преводач”. Учениците представиха презентация на английски и на български език на тема – „Мобилна треска“ (“Mobile fever”). Участниците проследиха историята на първия мобилен телефон, обясниха кои са предимствата и недостатъците от неговата честа употребата в ежедневието, разкриха някои любопитни факти и данни и дадоха няколко полезни съвета и препоръки. Г-жа Кера Петрова, гост на събитието, поздрави участниците в мероприятието.
Членовете на клуба изказват благодарност на всички учители и ученици, които присъстваха на събитието.

Дейностите в клуб „Млад преводач” са изцяло съобразени с интересите и потребностите на учениците.
Работата в клуба доказва, че владеенето на английски език разкрива нови възможности и е ключ към бъдещи лични и професионални успехи.
Двупосочните преводи на откъси от оригинални литературни произведения (от съвременни автори), гледането на филми с английски субтитри, изготвянето на презентации, интерактивните игри, преводът на песни и др. правят учениците още по-мотивирани и готови за изяви.

Comments are closed.