Здравен клуб “Щастливеца”

В клуба участваха 9 ученици от IХ –в .
Занятията се провеждаха на различни места – в училище, РЗИ, здравни и обществени институции. Участниците в здравен клуб «Щастливеца» повишиха своята информираност за принципите на здравословното хранене , като фактор за добро здраве и качество на живот.
1 ДЕКЕМВРИ – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА СРЕЩУ СПИН. Участниците от клуба посрещнаха ученици, учители и служители с червената панделка – символ за съпричастност към хората живеещи с ХИВ и техните близки; бяха раздадени презервативи и листовки. Здравен клуб „Щастливеца“ изготви презентация и табло, които показаха на учениците как живеейки разумно днес ще бъдат здрави утре и ще избегнат бича на века, отнел толкова много човешки живота.
14 ФЕВРУАРИ – ДЕН НА ВЛЮБЕНИТЕ.Пред своите съученици участниците представиха презентация за любовите в живота на нашия голям поет Пейо К.Яворов и декламираха негови стихове.
ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗЯВА – проведоха с учениците от 8-те класове. Презентацията за здравословното хранене запозна присъстващите с различните групи храни и препоръки как да се консумират. С викторина и кръстословица за храненето, храносмилателната система и заболяванията изненадаха съучениците си .На участниците в тях бяха раздадени награди.
Бяха проведени излети до Алеята на здравето и до Каменната сватба; посещения на Музея на Здравето; Кръвна лаборатория, БЧК и др.

Comments are closed.