Здраве, секс, наркотици

ЖИВОТЪТ Е БЕЗЦЕНЕН!
НЕ ГО ЗАМЕНЯЙТЕ С ДРОГА!

Под това мото днес 18 юни 2012 година клуб „Здраве, секс, наркотици” проведе кръгла маса по проблемите на наркоманиите.
Целта на представителната изява бе да се повиши информираността на учениците за действието на наркотиците, предпазване от тях и рисковете, които крият те. Учениците от клуба представиха филми за прякото действие, начина на приемане, физиологични и психични ефекти на екстази, марихуана и хероин. Присъстващите бяха запознати с действието и продължителната употреба на кокаин и до какво води системна му употреба. С кратка презентация учениците бяха запознати с най-често употребявани жаргонни думи използвани от наркоманите. Участниците в клуба получиха грамоти от г-жа Кера Петрова за своите изяви през годината.

КЛУБ „ЗДРАВЕ, СЕКС, НАРКОТИЦИ”
ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗЯВА
СЪСТЕЗАНИЕ НА ТЕМА „КАКВО ЗНАЕМ ЗА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ”

На 14.03.2012 година в Актова зала на Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов” град Кърджали се проведе представителна изява на учениците от клуб „Здраве, секс, наркотици” с ръководител Румяна Карагяурова по проект „УСПЕХ”.
Целта на изявата бе да се повиши информираността на учениците за принципите на здравословното хранене като фактор за добро здраве и качество на живот.
Учениците, които присъствуваха на състезанието, бяха запознати с основните групи храни, които приемаме ежедневно.Те взеха активно участие в състезанието, което участниците от клуба проведоха. Въпросите по които дискутираха бяха: Какви храни трябва да консумираме за постигане на балансирано хранене; Кои са най-вредните хранителни навици на подрастващите; Има ли връзка нашето здраве и общуването ни с природата; Каква е ползата от движението пеш и др.
Предварително клуб „Здраве, секс, наркотици” проведе анкета за навиците на хранене с определени класове. На мероприятието се отчетоха резултатите, като се обърна внимание на пропуските в храненето на нашите ученици. На присъстващите бе представена презентация за анорексията и булимията – заболявания вследствие на неправилно хранене, които може да доведат до сериозни увреждания на органите на човека. На всеки присъстващ бяха предложени полезни съвети за правилно хранене. Най-добрите в състезанието получиха подаръци.

Comments are closed.