Алековци напред и все нагоре!

dsc03210 С химна на алековци бе открит патронният празник на най-голямата в област Кърджали професионална гимназия – ПГИ „Алеко Константинов“.
Празникът бе предшестван от Алекови дни, в които учениците с желание се включиха в разнообразни състезания и конкурси, разменяха книги на базар на книгата. Проведен бе Тържествен час на класа, посветен на живота и творчеството на Алеко Константинов. В знак на почит към своя патрон алековци поднесоха цветя пред портрета му. Госпожа Кера Петрова, директор на гимназията, поздрави учениците и колектива с празника и връчи грамоти и награди на победителите в Алековите дни. Талантливи ученици – певци и танцьори, представиха истинско шоу, като се включиха в конкурса „Алеко търси талант“. Сред тях бе и Беркай Мехмед от ХІ Б клас, който вече има изяви на международна сцена с майсторското си изпълнение на лост. Сред толкова много таланти журито бе затруднено да излъчи победител, затова всички в конкурса получиха награда от журито – вкусна торта с логото на конкурса.
Със самочувствието на Алекови последователи учениците от Професионална гимназия по икономика отбелязаха празника на любимото си училище и за пореден път доказаха, че с талантливи млади хора като алековци се сбъдва пророчеството на Щастливеца – „Има бъдеще нашата хубава България!“

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.