Алековци, Випуск 2016, предадоха огъня на знанието на осмокласниците

dsc05400 Тържеството за изпращане на абитуриентите от Випуск 2016 в ПГИ „Алеко Константинов“ за поредна година се превърна в специално събитие за щастливите дванадесетокласници. Много развълнувани родители и приятели споделиха радостта от празника. Специални гости на тържеството бяха инж. Марияна Стратиева – директор на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Кърджали, г-жа Маргарита Георгиева- регионален представител на Евроинс, г-жа Даниела Атанасова – мениджър ПБД, ДСК, Кърджали, г-жа Виолета Звездова – мениджър финансов център ДСК – Кърджали.
Госпожа Кера Петрова, директор на гимназията, поздрави абитуриентите,като отбеляза, че този випуск има особени заслуги за издигане авторитета на гимназията в страната и чужбина.
dsc05428 Символично дванадесетокласниците предадоха огъня на знанието на осмокласниците с пожелание да съхранят този неугасващ огън и да го предадат на учениците, идващи след тях, за да пребъде българското слово.
Госпожа Звездова, като представител на ДСК , обяви, че банката предоставя на абитуриентите като подарък дебитни карти с парични суми в тях.
Приза „Най-изявен алековец“ тази година достойно заслужи Моника Севдалинова Йорданова. „ Първенец на випуск 2016“ е Себайгюл Айхан Адем. Отличници на випуска са Памела Калинова Кехайова, Фатме Салим Хаджибекир, Бахар Бахри Мустафа, Саами Ридванов Халилов.
dsc05505 Грамоти за отличен успех през всичките години на обучението и активна дейност за издигане авторитета на училището в страната и чужбина получиха 40 дванадесетокласници. Музикални поздрави поднесоха група деца от ЦДГ „Щастие“ и Гизем от 10.А клас. По традиция госпожа Петрова пожела на абитуриентите „На добър час“, удари последния звънец и изля менче с вода.Особено вълнуващ за завършващите бе моментът , в който се прощаваха с училищното знаме.Традиционното абитуриентско хоро бе финалът на този прекрасен празник.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.