Успех на алековци в Национално състезание за икономисти на английски език

167375411_2866562566889444_313208195875046506_n На 01.04.2021 г. се проведе третият заключителен етап от Националното състезание за икономисти на английски език, което се осъществи в партньорство между Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“ гр. Благоевград и Американския университет в България, и с подкрепата на РУО – Благоевград.
Участието на възпитаници от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ гр. Кърджали донесе третото призово място в надпреварата за представяне на презентация на английски език на Бизнес идея за дадено населено място в България.
Учениците Петър Петков от 11б клас и Емине Халил от 11в клас, с консултиращ учител Йорданка Узунова, преминаха успешно през всички етапи на състезанието, което обхваща ключови знания, умения и компетенции за постигане на качествено европейско образование в сферата на професионалното обучение.
В събитието взеха участие гимназисти от различни професионални училища в страната, които бяха разпределени на случаен принцип в екипи от по четири члена. Екипът на Петър представи презентация на тема: Floating Fun (Samokov), а този на Емине: Stanimaka Wine and Culture (Asenovgrad).
В състава на комисията по оценяване на иновативните бизнес идеи се включиха: представител на Американския университет в България, старши учител по икономически дисциплини от ПГИ „Иван Илиев“ – Благоевград, експерт от РУО – Благоевград и представител на бизнеса.
В оспорвана конкуренция между общо седем проектни предложения, нашите възпитаници демонстрираха отлично владеене на английски език и показаха висококачествена професионална подготовка. Отборът на Емине се класира успешно, заемайки III място сред всички участници.
Пожелаваме на нашите ученици още много бъдещи успехи и винаги да носят с гордост званието „Алековец“.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.