Тържествено откриване на новата учебна 2021/2022 година в ПГИ „Алеко Константинов”

img_5599 img_5599-3 Малко са дните в българския календар, които са чакани с толкова много трепет и вълнение. Първият учебен ден – 15 септември е специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към образованието. Всяка година – ново начало, изпълнено с устрем към знание, мъдрост и любов към науката.
Независимо от извънредните условия на COVID 19, в които започва и тази учебна година, Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ отвори широко училищните врати, за да посрещне своите ученици.
С трепетно очакване, настроение и слънчеви усмивки в двора на гимназията тържествено бе открита новата учебна година. Присъстваха само учениците от осми клас, техните родители и преподаватели. Радостта от празника в този вълнуващ ден с нас споделиха специалните гости на тържеството: инж. Марияна Стратиева – директор на ПГТ “Проф. д-р Асен Златаров” – Кърджали, Веселина Юрукова – председател на Сдружение „Омега“ – Кърджали.
Директорът на гимназията госпожа Мариела Попова приветства всички осмокласници, като ги поздрави за правилния избор, който са направили – да продължат образованието си в гимназия с утвърден авторитет, следваща традициите, но и отворена към иновативните идеи.
За веселото настроение по време на празника допринесе и музикалният поздрав от Величка Христова и Благовест Трендафилов.
По традиция новоприетите алековци положиха днес клетва като ученици в нашата
гимназия. Те се заклеха да приемат званието „Алековец“ с чест и гордост и обещаха да учат с желание и отговорност, да пазят и издигат авторитета на ПГИ.
Гласът на звънеца възвести ново начало, изпълнено с очаквания и надежди. По стар български обичай директорът госпожа Попова изля менче с вода и пожела на всички “На добър час!“
През арката – символ на надеждата, вярата в бъдещето, на триумфа на знанието – първи в училището днес влязоха новоприетите ученици, водени от техните класни ръководители. Добре дошли в най-голямата професионална гимназия в региона!
Успешна и спорна нова учебна година! С пожелание за здраве, упоритост и търпение пред новите предизвикателства, покорени върхове в науката, нови приятелства и усмивки!

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.