Алековци – участници в семинар за Зелената икономика

244413654_1423168618067520_7771755351647919883_n Днес, 08.10.2021г, представители на Ученическия съвет към ПГИ „Алеко Константинов“ с техния ръководител Филиз Мустафа, директорът г-жа Мариела Попова и заместник-директорите Цветанка Крачунова и Красимира Живанова, участваха в семинар на тема: „Правене на бизнес в съответствие с екологичните норми и подходи за опазване на природните ресурси“, организиран от Сдружение за регионално, социално и икономическо развитие, гр. Хасково.
Семинарът бе открит от заместник-областния управител Бисер Николов. Той се провежда като част от дейностите по проект EnvironmentYou, реализират по програма INTERREG Гърция-България, имащи за цел да изградят екологична бизнес култура и да популяризират философията на устойчивото развитие сред младите професионалисти.
Лектори на семинара бяха г-жа Драганова, ръководител на проекта, г-н Евгений Иванов, генерален мениджър на „Евроконсултантс България С.А“ АД и г-н Георги Табаков – председател на Сдружение „Български икономически форум“, както и бивш заместник-министър на министерството на търговията и туризма и председател на Агенцията за чуждестранни инвестиции през периода 1998 г. – 2001 г.
Презентациите бяха насочени към запознаване на младите хора със зелената икономика, кръговата икономика и зеленото предприемачество, както и зелените инвестиции и зелената заетост. Акцент бе поставен върху основните компоненти на околната среда, начините за смекчаване на климатичните промени и Европейския зелен пакт.
Лекторите с лекота успяха да приковат вниманието на участниците с примери от реалния живот и да провокират извличане на иновативни идеи от съществуващите проблеми.
Всички ученици получиха сертификати за участие.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.