Ученици от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов” град Кърджали с награда за най- добри рекламни материали от ТФ ФЕСТ 2012

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 19 и 20 април 2012 година в палата №7 на Панаирното градче в град Пловдив се проведе ХV Международен панаир на учебно-тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ 2012. 720 младежи от България, Австрия, Румъния и Черна гора участваха в изложението. Сред 108-те тренировъчни фирми имаше 13 банки, застрахователни дружества, предприятия На, които предлагат имоти, автомобили, козметика, цветя, бижутерия, хранителни продукти, сладкарски изделия, туристически пакети, модни облекла, грим и прически, озеленяване, мебели и дърворезба, строителни материали, разнообразни продукти и услуги. За първи път се представиха и студенти от Нов български университет. Тренировъчните фирми в България са 258, а 47% от тях работят по задължителна учебна програма. Това е форма на интегрирано обучение по роден и чужд език, икономика, компютърни и административни умения, мениджмънт. С бизнес проекти, дизайн на експозиции и атрактивни презентации ученици конкурират истинските мениджъри.
D:DCIM100MEDIAIMG_1906.JPG За трети пореден път Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов” участва на панаира, като се представи с две учебно- тренировъчни фирми: УТФ „Бижу” ООД – търговия с бижута и УТФ „Еуфория”ООД- търговия с цветя. Нашите ученици взеха участие във всички конкурси. УТФ „Еуфория” ООД взе награда за най- добри рекламни материали.
Младите предприемачи демонстрираха своите умения в 14 конкурса. За първи път се проведе състезание за защита на интелектуалната собственост в рамките на ЕС, организирано от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Центъра на учебно-тренировъчните фирми. Целта е младите хора да се научат да работят в европейски измерения и да защитават в рамките на Общността това, което предлагат на пазара. Новост е и надпреварата за интернет страница по идея на Висшето училище по застраховане и финанси. В програмата отново присъстват традиционните конкурси за най-оригинален щанд, най-добър екип, най-интересен каталог, най-ефектни рекламни материали, най-атрактивна презентация, социално отговорен бизнес и други дейности. Бяха избрани Мис и Мистър ТФ ФЕСТ 2012. Таблет получи победителят в конкурса за най-убедително и въздействащо очертан профил на атрактивния и ефективен предприемач, който също е новост за изложението. Това е инициатива на Европейския колеж по икономика и управление.
Изложението на тренировъчните фирми вече може сериозно да се конкурира и с най-големите прояви в Международен панаир Пловдив. Енергията, креативността, амбицията за успех, които демонстрират истинските фирми, присъстват и тук.
D:DCIM100MEDIAIMG_1869.JPG Над двеста и петдесет ученици от ПГИ ”Алеко Константинов” организирано посетиха панаира на УТФ и подкрепиха своите съученици.Те получиха не само информация за изложението, но и активно пазаруваха със специални талони от ученическите фирми.

Този пост беше публикуван в Новини и маркиран , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.