Младшите посланици от Икономиката на среща с областния управител

253be7604-eaaa-4cb6-8dce-68e83d668466 1e0351180-8f41-4ed6-b06a-398f1143eebd Младшите и старши посланици от ПГИ „Алеко Константинов“ и директора на училището Мариела Попова се срещнаха с областния управител Даниел Делчев и заместник-областния управител Юлия Чортленева.
Инициативата на алековци е част от дейността им като младши посланици ниво 2 – напреднали по Програмата за училища посланици на Европейския парламент, във връзка с която те посещават институции на областно и национално равнище. Програмата се стреми да разясни на младежите в горния курс на обучение техните права като европейски граждани, да ги запознае с работата на различните държавни и европейски институции, както и да им покаже как те самите биха могли да влияят върху политическия и демократичен живот в България и Европейския съюз.
На срещата учениците се запознаха подробно с функциите на Областната администрация. Коментирани бяха постигнатите успехи, текущите проблеми и предизвикателствата в работата на институцията. Областният управител бързо спечели младите хора с отношението си – отговори искрено на многобройните им въпроси, свързани с приоритетните проекти и насоките в бъдещето развитие на областта. Особено внимание обърна на проектите за околовръстния път и спортната зала. Обсъди се и предстоящото откриване на мол в Кърджали, което беше посрещнато с одобрение от младежите. Областният управител акцентира върху необходимостта от конструктивен диалог между местната и държавната власт.
Г-н Делчев и г-жа Чортленева изразиха удоволствието и радостта си от срещата с младшите посланици. Всички се разделиха с пожелания за бъдещи успехи и нови ползотворни срещи.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.