Призови места на алековци на Националното състезание „Любословие“

334680179_1658979801200234_5736107629658119896_n На 14.02.2023 година се проведе Националното състезание по български език и литература „Любословие”, организирано от Сдружението на учителите филолози в България. За поредна година учениците от ПГИ „Алеко Константинов“ се представиха достойно и постигнаха отлични резултати.
Преподавателите по български език и литература в гимназията отново имат повод за гордост от изключително високите постижения на алековци, заели и този път призови места. При оспорвана конкуренция със свои връстници от цялата страна те показаха умения за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на писмен текст по конкретна задача. Проверката на функционалната грамотност на учениците е една от целите в работата на Сдружението на учителите филолози. Това е едно от най-трудните и престижни състезания по български език и литература.
Горди сме от успехите на Андриян Топчиев 11 б клас – първо място, Арзу Мухарем, първо място, 10 клас, Ефтелиа Юмер – второ място, 12 клас, Саша Кирчева, второ място 10 клас, Теодора Тодорова от 8.б клас-второ място, Теодора Иванова – 9.б клас, само на една точка от третото място.
Достойно се представиха и учениците Ивайла Бакалова, Озан Ахмедов, Окан Ахмедов от 8 клас, Йоана Калоянова, Дениз Токалов от 9 клас, които за първи път се явяват на състезание от подобен ранг, Благовест Бостанджиев, Дениз Мартинова, Симона Бойчева, Стиляна-Адриана Рускова от 11 клас и Есра Хасим от 12 клас.
Удовлетворени от високите резултати на национално ниво, алековци вярват, че знанията и уменията по БЕЛ се постигат с много усилия и труд, желание и ентусиазъм, мотивация да докажеш себе си.
Поздравления за поредния значителен успех на Националното състезание по БЕЛ „Любословие“. Пожелаваме на нашите ученици все така с воля, дух и отговорност да преодоляват с лекота предизвикателствата и да постигат нови постижения по пътя на знанието.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.