Празник на младостта и зрелостта в ПГИ

img_8161 img_8167 img_8170 img_8205 Ето че и тази година е към своя край, а за дванадесетокласниците започна обратното броене. В ПГИ „Алеко Константинов“ тържествено изпратиха абитуриентите от випуск 2023 – 61 за гимназията. Дворът на училището се изпълни с ученици, учители и родители. Бие последният звънец за абитуриентите от випуск 2023. Те излизат от гимназията, за да поемат своя път към университетите и да покоряват своите лични и професионални върхове. Музика, балони и много цветя допълват празничното настроение.
Под звуците на тържествена музика и шпалир от мажоретки се появиха дванадесетокласниците от специалност „Оперативно счетоводство“ с класен ръководител Искра Каменова, специалност „Икономическа информатика“ с класен Живка Станудина и специалност „Банково дело“ с класен Гюлер Салиф.
Празникът бе уважен от Мария Кирекчиева, старши експерт в Областна администрация – Кърджали, Вилияна Калитвенцова, експерт в Областна администрация, инж. Марияна Стратиева, директор на Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров”, Виолета Звездова, мениджър във финансов център ДСК – Кърджали, Даниела Велчева, застрахователен експерт към Застрахователно дружество „Армеец” – Кърджали, Юксел Есен, хореограф на клуб за народни танци към ПГИ.
Директорът госпожа Мариела Попова поздрави абитуриентите със завършването и им пожела да бъдат упорити и успешни в преследване на своите мечти и да не забравят, че са възпитаници на гимназия с дългогодишна история, да бъдат достойни граждани на света, да обичат професията, която са избрали.
По традиция бе връчен призът „Първенец на випуска“ 2023. Приз „Изявен алековец“ получиха трима зрелостници. Призът се дава за отличен успех, отговорно поведение, активно участие в училищни, извънучилищни дейности и издигане на авторитета на гимназията. Грамоти, плакети и предметни награди зарадваха отличените. Първенецът на випуска Ефтелиа Юмер от 12. а клас трогна своите преподаватели с благодарственото си обръщение. От името на учениците от 12 в клас Хакан Мехмед обяви, че са решили да дарят средствата за цветя за празника на семейство в нужда.
Госпожа Мариела Попова изпрати абитуриентите под звуците на последния училищен звънец. Тържеството завърши с кръшно българско хоро.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.