Учители от Икономиката участваха в инициативата на Българската телеграфна агенция „Алеко днес“

20230913_145539 Трима учители от Икономиката взеха участие в дискусията, посветена на 160 години от рождението на Щастливеца, която се проведе на 13 септември с модератор литературният изследовател, критик и преподавател по теория на литературата в Нов български университет доц. Йордан Ефтимов. Домакин бе БТА.
Доц. Ефтимов разказа пред присъстващите как се е зародила идеята за кампанията и как е приел да бъде част от нея по време на връчването на наградата на името на Алеко Константинов. Много е важно за БТА да се направи една голяма обществена кампания във връзка с юбилея на Алеко, защото това е не просто един от българските писатели класици, а един писател, в чието творчество и през живота му непрекъснато се оглеждаме.
Срещата разговор в Кърджали бе 24-ата, предпоследна част от инициативата „Алеко днес“. Последният град, където тя ще се проведе, е Свищов – на 21 септември.
Участие взеха заместник-директорът на ПГИ ‚Алеко Константинов“ Красимира Живанова, учителят по БЕЛ Лидия Бояджиева, учителят по гражданско образование и философия Румяна Дамянова. Свои мисли споделиха и кърджалийските общественици и писатели хумористи Христо Станчев и Александър Щинков.
В центъра на дискусията в Кърджали бе образът на Алековия Ганьо Балкански. Той бе разгледан като литературен герой и като явление с повече негативно внушение.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.