Счетоводителите в Икономиката празнуват

386886613_222596484185338_5296857045734469367_n С тържество в актовата зала на Професионалната гимназия по икономика „Алеко Константинов“- гр. Кърджали, под звуците на химна на училището, бе отбелязан Международният ден на счетоводителя. На празника присъстваха г-жа Мариела Попова – директор на гимназията, заместник – директорите по учебната дейност г-жа Цветанка Крачунова и г-жа Красимира Живанова, г-жа Миглена Конникова – главен счетоводител и г-жа Красимира Савова – касиер, както и всички ученици от 8 до 12 клас специалност „Оперативно счетоводство“ и техните учители.
На този ден за поредна година в гимназията празнуваха тези, които са избрали за свое професионално призвание счетоводството. С празнична програма, подготвена от най-малките счетоводители – 8 а клас и изпълнена с много настроение, гимназистите отдадоха заслужено внимание на хората, без които е невъзможно да си представим съвременния живот. Водещите Ани, Цвети и Тони от 8 а клас, представиха на съучениците си най-известните счетоводители на света – техните учители по счетоводство, а именно г-жа Недялка Фучиджиева, г-жа Красимира Боюклиева, г-жа Христина Ванчева. За тях бяха подготвили букети с цветя, подаръци и картички с мили пожелания.
386430789_1272624150798124_8269710012307933528_n Момичетата споделиха, че до този момент не са знаели почти нищо за счетоводството, но във връзка с подготовката на празника са научили интересни, полезни, забавни и любопитни факти за счетоводството и счетоводителите, които представиха на съучениците си от горните класове.
Асистентките на водещите Есма, Еда, Мейлин и Нилай раздадоха на всеки ученик при влизане в залата емблемата на счетоводителите, която е с овална форма и на която е изписан девизът: „Наука, съвест, независимост“.
Алара, Мерве, Туана, Берк и Баръш бяха актьорите на деня и представиха някои моменти от живота на счетоводителя.
Водещите Ани, Цвети и Тони напомниха, че учебната година е в разгара си и влезнаха в ролята на учителите, които днес са специални гости и зададоха десетки въпроси от учебника по счетоводство. Целта беше да проверят какво са научили техните съученици. Всеки верен отговор беше щедро възнаграден от Карделен, Дамла и Дилек.
В края на тържеството госпожа Мариела Попова поздрави всички настоящи и бъдещи счетоводители. Пожела им здраве, вяра, вдъхновение, отдаденост и оптимизъм. Призова ги да вдъхват стремеж към знание, разбирателство и приятелство и да завоюват нови върхове в образованието, науката и счетоводната професия.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.