Ученици от ПГИ получиха сертификати за постиженията си в Национално състезание по български език

blagovest simona lidia С много добри успехи по български език и литература могат да се похвалят възпитаниците на ПГИ „Алеко Константинов“ тази година – алековци показаха знания в две поредни състезания и доказаха, че когато се съчетаят внимание, упоритост и труд, резултатите не закъсняват.
Отлично бе представянето на нашите ученици в Националните състезания по български език „Стъпала на знанието“ и „Любословие“, проведени през месец февруари. Втори кръг на „Стъпалата…“, състезание, организирано от Сдружение „Десет книги“, донесе много добър сбор точки, близо до максималните, на ученици от 9., 10. и 12. клас. Този път те писаха есе по тема от изучавано литературно произведение. Резултатите на тринайсетте ученици, явили се на втори кръг, показаха задълбочената работа на гимназистите под ръководството на техните учители по български език и литература. Това им дава възможност да участват в последния етап на надпреварата през месец май, когато ще бъдат обявени първенците и връчени грамоти.
В тринадесетото издание на Националното състезание по български език и литература „Любословие” Дениз Мартинова от 12 г клас е на призово IV място сред дванадесетокласниците от цялата страна. Много добро е представянето и на Симона Бойчева от 12 в, Величка Христова, Стиляна – Адрияна Рускова, Благовест Бостанджиев, Андриян Топчиев от 12 б и Ерен Садуллах, Дилек Исмаил и Айгюл Вели от 12 а., а десетокласничките Теодора Иванова, Елица Дочева и Мария Димитрова са достойни техни следовници. Всички ученици получиха сертификати за участие в Националното състезание, организирано от Сдружението на учителите филолози.
Поздравяваме всички отличени ученици, пожелаваме им все така достойно да представят себе си и училището на национално ниво с подкрепата на техните учители.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.