Четвърто място за отбора на Симона Бойчева от XII в клас

1713881314219 Финалният етап на Националното състезание по предприемачество „Най-добра бизнес идея“, чийто домакин тази година е ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, се проведе от 17 до 19 април 2024 г. в град Свищов. Целите на престижната надпревара са: да се засили мотивацията за пълноценно усвояване на учебното съдържание, базирано на междупредметните връзки в посока предприемачество; да се стимулира иновативността, креативността и екипната работа; да се насърчи развитието на предприемаческа култура и мислене; да се даде възможност за творческа изява на придобитите знания, умения и компетентности в областта на иновациите и предприемачеството.
Съгласно регламента, от общо 57 бизнес идеи, след проведената предварителна квалификация, до националния кръг на състезанието бяха допуснати 24 ученици. Участниците бяха разпределени по отбори на случаен принцип и генерираха бизнес идеи по зададения казус на тема: „Традиционни български продукти – наследство и иновации“.
Бизнес идеята „Rose and Green“ на Симона Бойчева, ученичка от ХІІ В клас на ПГИ „Алеко Константинов“, заедно с отбора си, бе класирана на четвърто място. Ръководител на ученичката е госпожа Димитрия Христова.
За отличното си представяне всички ученици и техните ръководители получиха грамоти от Министерството на образованието и науката.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.