Алековци приветстват Световния ден на книгата

img20240423141926 23 април – Световният ден на книгата и авторското право бе отбелязан в Професионална гимназия по икономика ,,Алеко Константинов” с редица инициативи.
Учениците от клуба по извънкласна дейност ,,Между кориците”, с ръководител Лидия Бояджиева, подредиха изложба на любими книги от съвременни български автори. С доза местен патриотизъм, в нея бе отредено място и за кърджалийските ,,рицари на перото”. Членовете на клуба предложиха на учители и ученици от гимназията да изтеглят под формата на късметчета крилати мисли за ползата от четенето на книги.
Учениците от 11 Б клас, с ръководител Пламена Дюлгерова, създадоха уникална арт инсталация, с която нестандартно изразиха любовта си към книгите.
Дъждът не попречи на представителна група от любознателни алековци, ученици от 8. клас, да участват в среща с поетесата Катерина Кайтазова. Тя бе организирана от Регионална библиотека ,,Н. Вапцаров” – гр. Кърджали. Вълшебството на римите и красотата на думите впечатлиха учениците. Програмното стихотворение с рефрен: ,,Нито ден без усмивка!/ Нито ден без любов!” отекна в душите на алековци. Картичка с него и безплатен едногодишен читателски абонамент за библиотеката бе вещественият подарък, който участниците в срещата, отнесоха със себе си.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.