Динамична и наситена с изяви седмица за алековци

12 Ученици от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ за поредна година се включиха в едно от най-вълнуващите събития на годината ТФ Фест 2024.
Двадесет и седмото издание на Международния панаир на учебните предприятия TF FEST – International Fair of Practice Enterprises се проведе от 24 до 26 април в Палата 6 на Пловдивския панаир и в него взеха участие 124 учебни фирми от 8 държави: България, Белгия, Босна и Херцеговина, Косово, Румъния, Словения, Сърбия и Черна гора. Организатори са Министерството на образованието и науката, Центърът за учебно-тренировъчни фирми, Сдружение Българска тренировъчна централа и Международен панаир Пловдив.
Възпитаниците на гимназията участваха с две учебни фирми под ръководството на своите преподаватели Красимира Боюклиева и Цветанка Крачунова. Подготовката за ТФ Фест освен повод за радост и вълнение, е свързана с усилена работа още от началото на учебната година, за да успеят учениците да представят учебно-тренировъчната си фирма по най-добър начин.
За своето представяне по време на Панаира младите предприемачи се състезаваха в над 15 конкурса, сред които за най-добър: щанд, екип и професионално обслужване, каталог и рекламни материали, уеб сайт, презентация, защита на интелектуалната собственост, сътрудничество с фирма-ментор, Мис и Мистър ТФ ФЕСТ. Част от конкурсите на ТФ ФЕСТ са по задания на реалния бизнес и се оценяват от жури, определено от тях.
В оспорваната надпревара алековци стигнаха до финала на конкурсите за Най-добра презентация, Годишни награди за отговорен бизнес, Мис и Мистър ТФ Фест, на които се представиха достойно. По време на фестивала те водеха преговори, представяха продуктите си, сключваха сделки, попълваха документация, като за всичко това се изисква смелост и ангажираност, която бъдещите икономисти показаха че имат.
На 26 април 2024 г. ученици от Икономиката за първи път се включиха във финала на третото издание на най-голямото ученическо състезание у нас „Млади изследователи“, което се проведе в аула „Проф. Милен Бешков“ на Университета по хранителни технологии в Пловдив, инициатор и организатор на събитието.
За награди се състезаваха 80 отбора с ученици от 9 до 12 клас от училища в цялата страната в 4 тематични направления: храни и напитки; мехатронни системи; икономика и предприемачество; туризъм, хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг.
Алековци мериха сили с два отбора в направление икономика и предприемачество и един в храни и напитки. За достойното си представяне получиха грамота за най-атрактивна презентация.
Състезанието се проведе заедно с Ден на отворените врати, а за първи път съвместно с Майна Town се организира и Re:bazaar, където се предлагаха продукти от изцяло рециклирани материали.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.