Алековци – посланици на доброто

pixiz-29-04-2021-13_25_13 По традиция в навечерието на светлия християнски празник – Великден и на мюсюлманския празник – Рамазан Байрам учениците от Професионална гимназия по икономика “Алеко Константинов” провеждат благотворителни акции.
Във фоайето на училището по инициатива на алековци се проведе благотворителен базар. На велики четвъртък активно в подготовката се включиха младшите и старшите посланици на ЕП, Училищният ученически съвет и доброволците от клуб “Щастливеца“. Те спазиха традицията, като боядисаха и украсиха великденски яйца.
Красиво украсените маси бяха отрупани с разнообразни пакетирани вкусотии. В кампанията с желание се включиха всички ученици от VIII – XII клас. Те представиха традиционни храни за двата празника.
Г-жа Мариела Попова, директор на ПГИ “Алеко Константинов“, поздрави младите хора за благородната кауза и им пожела никога да не загубят човешкото в себе си и да си останат добри хора. В инициативата с лични средства се включиха и всички учители. Te приготвиха празнични пакети за учениците сираци и полусираци от гимназията. Алековци сътвориха поредното добро, за което е нужен не само благороден дух, но и огромно човешко сърце, което те отново доказаха че притежават.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.